Pi?a colada sorbet "bogyókaviárral"

2014-06-15

sponsored links

Mivel mostanában mindig van itthon kókuszkrém vagy kókusztej, sokat gondolkodom rajta, mit csináljak belõle, amit eddig még nem.
Kedvenc koktélom a pi?a colada és most valahogy megkívántam, így nem volt kérdés, mi lesz a következõ recept, amit kiötlök.



A bogyókaviár onnan jött, hogy valami szép díszt szerettem volna a fagyi tetejére és itt találtam nemrégiben a kávé "kaviár" leírását. Errõl nem akarok túl sokat írni, az itteni utasításokat követve szép kis gömböcskék készülhetnek, én annyit változtattam, hogy kávé helyett egy nagy csésze fagyasztott bogyósgyümölcsöt pürésítettem és leszûrtem, majd az így kapott gyümölcslevet kevertem a zselébe. (Tálalásig almalében áztattam õket, amitõl kicsit elveszítették színüket, de nem vészesen.)

Hozzávalók:
- 200 ml kókusztej
- fél ananász felkockázva és lefagyasztva (~ 2 csészényi ananászkocka)
- 1 ek. agavé szirup
- 1 ek. rum (elhagyható)

Elkészítés:
A sorbet alapanyagait robotgéppel pürésítjük. Ha az ananászt elõre lefagyasztjuk, akkor gyorsabban kész van. A masszát egy dobozban a fagyasztóba tesszük és a kívánt állag eléréséig fagyasztjuk, fél óránként átkeverve.




Folytats a blogon ... cinnamonandpaint.blogspot.com/2014/06...

sponsored links

Keres?s